130 души  не могат да се приберат от Румъния в

...
130 души  не могат да се приберат от Румъния в
Коментари Харесай

130 българи бедстват на летище в Тимишоара

130 души  не могат да се приберат от Румъния в България. Причината са затворените летища в Пловдив и София поради тежките метеорологични условия. 

Групата изхвърчала от летище Станстед, Лондон в 15:00 ч. през вчерашния ден и трябвало да кацне на летище Пловдив. Заради неприятното време обаче самолетът бил пренасочен към София.

Оказало се, че летището там също не може да ги одобри и самолетът кацнал в Румъния, гр. Тимишоара в 21:00 нощес. Авиокомпанията е Райънеър.

Оставиха ни на летището и от 21:00 нощес до в този момент стоим тук. Сред нас има бременни и деца, описа Даниела Стоилова. Раздадоха ни купони от 5 евро, изпратиха рейсове и ни обясниха, че с тях ще се приберем до България.

В първия рейс се натъпкаха 50-60 индивида като в градския превоз. Не знам по какъв начин ще стигнат откакто и тук пътищата са затворени заради тежката конюнктура. Другата част от групата отхвърли да пътува, описа Стоилова. Потърсихме помощ от посланика ни в Румъния, само че не можем да се свържем с него, добави тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР